Agar Dedeene

Geboren te Barcelona en opgevoed door een multi-creatieve moeder en een klassieke danser als vader is Agar Dedeene y Gomez al sedert haar geboorte opgegroeid in de wereld van dans, toneel, muziek en beeldende kunsten.
Deze input leidde Agar naar een passie voor dans in al zijn facetten, met daarnaast een grote voorliefde voor zowel woord, toneel, kunst en muziek.

Agar bracht uren in de danszaal door, met als resultaat dat ze op 11 jarige leeftijd al geselecteerd werd om op te treden als één van de dansers bij het World Tour concert van Michael Jackson.
Vanaf het eerste middelbaar volgde ze een zesjarige opleiding klassiek ballet aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en startte daarna haar carrière als freelance danser, lesgever en choreograaf.

In 2010 werd Agar uit duizenden kandidaten geselecteerd als finaliste van So You Think You Can Dance. Ze bleef over bij de laatste tien finalisten en werd vervolgens nogmaals geselecteerd voor de Theatertour van SYTYCD.

Na dit grote avontuur sloot Agar zich aan als lesgeefster bij Danza dell'Arté – tevens de dansschool van haar vader –  waar ze lesgaf in klassiek ballet, modern-jazz, funky, choreo en pointes.
Daarnaast hielp ze mee bij het opstarten van de hogere opleiding dans in het KTA Brugge; een doorgedreven opleiding voor professionele dansers, in combinatie met ASO / TSO onderwijs.

Doorheen de jaren heeft Agar een eigen stempel kunnen drukken op haar dansstijl, en voldoende ervaring opgedaan om uit eigen initiatief te handelen.
Original Studio Oh Compagnie is een vervolg en evolutie van de combinatie van al deze ervaringen.

En vanaf hier gaan we alleen maar verder...