Charlotte Valcke

Charlotte Valcke leerde haar eerste balletpasjes van Christian Dedeene toen ze 7 jaar oud was. Na 4 jaar meerdere keren per week enkel klassiek ballet te volgen, startte ze ook met modern-jazz. Later kreeg ze les van Agar Dedeene en nog veel andere jazz-leerkrachten. Terwijl ze in het middelbaar economie-moderne talen studeerde aan het Sint-Andreasinstituut, bleef ze gemiddeld 9 uur per week dansen in haar vrije tijd. Ook in de vakanties probeert ze zoveel mogelijk deel te nemen aan stages. Charlotte vindt dans zo geweldig omdat het zowel een sport als een kunstvorm is.

Aan de hogeschool behaalde Charlotte in 2016 het diploma van bachelor in het communicatiemanagement. Het jaar daarna besliste ze om nog de specifieke lerarenopleiding in Brugge te volgen. In Compagnie d’Oh kan ze haar diploma’s en passie perfect combineren. Ze geeft namelijk Lyrical Jazz, maar daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de publiciteit van de dansschool.

Haar doel is om jongeren kennis te laten maken met verschillende stijlen van Jazz aan de hand van creatieve lessen in een ontspannen sfeer.